You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Se încarcă...

Cântar pentru insacuire KANGUR

DOZATOR GRAVIMETRIC CU FUNCTIONARE AUTOMATĂ

Denumiri alternative uzuale: cântar pentru însăcuire, cântar pentru dozare automată în saci, balantă de însăcuit. Engleză: automatic gravimetric filling instrument (AGFI), bagging scale.

Sistemul electronic de cântărire este destinat procesului de însăcuire, prinderea si desprinderea sacului în dispozitivul de însăcuire se face manual, prin utilizarea unui dispozitiv de fixare a sacului prin strângere pe gura de încărcare. Umplerea se face prin cădere liberă în două regimuri de curgere, grosier și fin.


Sistemul electronic de însăcuire functionează cu oprirea automată a umplerii la o valoare prestabilită (memorată de indicatorul digital de greutate), valoare care se introduce prin programare direct de la tastatura indicatorului. Această valoare rămâne în memoria indicatorului până la introducerea unei alte valori prestabilite de umplere. La atingerea valorii memorate, interfata de relee aferentă comandă oprirea umplerii sacului în cele două regimuri de curgere (grosier și fin). Se pot programa diverse caracteristici ale însăcuirii, de exemplu:

 • Numărul de saci care urmează a fi încărcati
 • Cantitatea totală de material la care procesul de însăcuire se oprește automat
Sistemul electronic controlează întregul proces de însăcuire, monitorizând stările diferitelor părti componente și semnalând orice eroare care poate apărea în timpul acestui proces. Programul intern permite memorarea tuturor datelor de gestiune. De asemenea este prevăzut cu 2 porturi de comunicatie serială RS232/RS485 pentru conectare suplimentară la imprimantă, statie PC, afișaj secundar. Datele de gestionare pot fi programate pentru a fi incluse în dialogul de cântărire:

Definitia dozatorului gravimetric cu functionare automată: aparat de cântărit cu functionare automată care umple recipiente cu o masă prestabilită și practic constantă, denumită doză, dintr-un produs în vrac.

CONFIGURATIA SISTEMULUI

Aparatul de cântărit cu functionare automată se utilizează: A. În aplicatii pentru uz intern, industrial, nereglementat.
B. În tranzactii comerciale, sub incidenta Directivei Uniunii Europene 2004/22/EC MID (Measuring Instrument Directive) transpusă de H.G. 264/2006 pentru stabilirea conditiilor de introducere pe piată și de punere în functiune a mijloacelor de măsurare, Anexa MI-005 (aparate de cântărit cu functionare automată) și a H.G. 891/2004 privind stabilirea unor măsuri de supraveghere a pietei produselor din domeniile reglementate, prevăzute în Legea 608/2001 privind evaluarea conformitătii produselor.
Evaluarea conformitătii dozatorului gravimetric cu functionare automată cu cerintele esentiale corespunzătoare se efectuează prin aplicarea procedurii de evaluare a conformitătii (modulul B + modulul F):

 • Examinare CE de tip (certificat emis de DELTA* Danemarca)
 • Verificarea CE a produsului (MDM CERTIFICARE* România)

Constructie metalică cântar model KANGUR - Componente electronice

 • Celule de cântărire FLINTEC Germania tip PC2 IP68 (1 buc.)
 • Echipament electropneumatic FESTO: - cilindru pneumatic Dn40
  - electroventil 1/4”, 24Vcc - accesorii de montaj pentru sistemul pneumatic
  - Filtru reductor ungător
  - Fitting-uri pneumatice
 • Cutie de automatizare complet echipată cu indicatorul digital de cântărire FLINTAB BX3 specializat pentru această aplicatie, interfata de relee și conectică aferentă, inclusiv software.
 • Dispozitiv automat de strângere a sacului

Servicii

 • Transport cântar din fabrica proprie (sucursala din Tecuci, jud. Galati)
 • Montaj
 • Punere în functiune și calibrare electronică cu greutăti etalon
 • Verificare metrologică initială și documente metrologice

Excluderi din furnitura standard sau asigurate optional

 • Presiune 2..5 bar și priză 230Vac/50Hz

Garantie

 • 2 ani

Service postgarantie

 • Pe toată durata de viată a produsului: asigurare piese de schimb, interventii service, contracte service, verificări metrologice periodice sau după reparatie/relocare

Termen de livrare

 • 3-4 săptămâni

Optiuni

Statie PC (configuratia medie a pietei) cu sistemul de operare și toate aplicatiile preinstalate, inclusiv program antivirus. Software de management al tranzactiilor comerciale conform cerinte H.G. 1373/2008.

PERFORMANTE TEHNICE

 • Echipamentul electropneumatic este de tip FESTO
 • Echipamentul electronic - indicatorul digital de greutate, interfata de relee, afisașul electronic numărător și conectica aferentă - este montat într-o cutie de automatizare tip RITTAL AE 1380 din poliester nesaturat armat cu fibre de sticlă, material rezistent la medii agresive de lucru, grad de protectie IP66 conform EN 60 529/NEMA 4.
Capacitate de dozare Precizia de cântărire Precizia de dozare Productivitate Utilităti Alimentare
25..50kg ±0,05% ±0,1% minim 1500 saci / 8h - în functie de regimul de curgere aer comprimat: 2..5 bar 220V/50Hz

FOTOGRAFII

Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citește mai mult...